16 Mart 2010 Salı

Derya Baykal 06.04.2009 Sambali Tarifi


Malzemeler:

2 su bardagi iri boy irmik
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Serbeti icin:

3 su bardagi seker
2 su bardagi su
1 tatli kasigi limon suyu
Yapilisi:

Malzemelerin hepsi karistirilip borcam buyuklugunde yaglanmis bir kaliba dokulur.
Uzerine arzuya gore agartilmis badem dizilir veya iri kirilmis findik serpistirilir.
Iyice kizarana kadar 180C li firinda pisirilir.
Bu arada seker ve su kaynatilir. Kaynadiktan yaklasik 4-5 dakika sonra limon suyu eklenip bir tasim daha kaynadiktan sonra alti kisilip bekletilir.
Firindan cikinca kaynayan surubu dokulur. Surubu tamamen cekince (tercihen ertesi gun) istenilen sekilde kesilip servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder