16 Mart 2010 Salı

***ERİK MARMELATI KONSERVESİ***

Kış hazırlıklarına son hız devam ediyoruz.Kış gelince sanki kıtlık geliyor gibi hazırlıklar yapıyoruz.Dondurucular,kilerler hınca hınç…Allah affetsin  sayısız nimetler karşısında ne kadar az şükrediyoruz.Elimizdeki bu türlü nimetleri paylaşmayıda bilirsek,bir nebzede olsa hakkını verebiliriz sanırım.
Yine kaynatmadan yaptığım konservelerden olan erik marmelatı konservesi.Bilirsiniz marmelatı saklamak oldukça zordur.İyice suyunu çektirmelisiniz ki  bozulmasın.suyunu çektirmekte ayrı bir derttir çünkü kolayca dip tutar.Fakat bu şekilde sakladığınız zaman böyle bir derdiniz olmayacak.Yine kendi ölçülerimle veriyorum tarifi;Erik marmelatı Yıkayıp çekirdeklerini çıkarınYumuşayana kadar pişirin


 Robottan geçirin



Malzemeler
2.5 kg.mürdüm eriği
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapılışı
*Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın,bir tencereye alın
*üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip yumuşayıp dağılana kadar pişirin
*El blendırı veya robottan geçirin.
*Şekerinide ilave edip,biraz daha pişirin.Çokta sulu olmasın ki fazla yer kaplamasın.
*Halâ kaynıyorken,kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın.Soğuyana kadar yerinden kımıldatmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder