21 Mart 2010 Pazar

ETLİ BEZELYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet soğan, yarım kilo kuşbaşı et, 1 kilo bezelye, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 5 su bardağı su, tuz

Yapılışı: Soğanı rendeleyin. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp soğanı biraz kavurun. Sonra eti ekleyip kavurmaya devam edin. Eti 10 dakika kadar kavurup 5 su bardağı su ekleyerek pişirmeye bırakın. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Ben eti çok pişmiş seviyorum. Lokum gibi yumuşacık olmalı. Siz süreyi istediğiniz gibi ayarlayın. Ayrıca ben düdüklü tencere kullanmadım. Siz düdüklü tencere kullanacaksanız eti pişirme sürenizi ona göre ayarlayın. Daha sonra ayıklanıp temizlenmiş bezelyeleri ve tuzu ilave edip bir 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Eğer konserve bezelye sürei kullanacaksanız süreyi daha kısa tutmalısınız. Yemeğimiz hazır. Tereyağın verdiği nefis koku eşiliğinde yemeğinizi afiyetle yiyin. :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder