24 Mart 2010 Çarşamba

ETLİ KABAK DOLMASI



Malzemeler

-7 adet kabak

-1 büyük kuru soğan

-1 çay bardağı pirinç

-yaklaşık 300 gr kadar kıyma

-1/2 çay bardağı zeytinyağ

-2 yemek kaşığı salça

-bir tutam dereotu

-1 tatlı kaşığı tuz

-1 tatlı kaşığı karabiber

Öncelikle pirinçler yıkanır, kuru soğanlar ince doğranır, diğer tüm malzemeler eklenerek iyice karıştırılır. Kabakların üzeri şapka gibi kesilerek bir kaşık yardımıyla içleri çıkarılır. Hazırlanan karışımdan doldurularak, kapağı kapatılır ve yayvanca bir tencereye yerleştirilir. Bir su bardağı sıcak suya 1 yemek kaşığı salça konularak inceltilir ve tencereye konulur. Kabakların yarısına gelecek kadar sıcak su eklenerek yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder