21 Mart 2010 Pazar

Fındıklı patates topları

15-20 adet

3 adet orta boy patates

1 çay bardağı ince kıyılmış fındık

1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

1 çay bardağı beyaz peynir

6-7 dal ince kıyılmış dereotu

Pulbiber, tuz, kiraz domates

Bulamak için:

1 adet yumurta

1 paket çıtır pane harcı

Kızartmak için:

Orkide sıvı yağ



Patatesleri haşladıktan snora kabuklarını soyun ve rendeleyin. İçine fındık, tuz, pulbiber, beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave edin. En son dereotu kattıktan sonra yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp toplar yapın. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra pane harcına bulayın. Kızgın yağda kızartıp, kiraz domates ile birlikte servis yapın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder