21 Mart 2010 Pazar

Güllaç Nasıl yapılır


Malzemeler:

6 adet güllaç yufkası

1 litre süt

1 su bardağı Tozşeker

1 su bardağı Fındık

1 adet nar

Yapılışı:

Kaynatıp ılımasını beklediğimiz şeker ve süt karışımına parçalara böldüğümüz yufkaları batırıp çıkarıyoruz, her parçayı düzgün bir şekilde borcama yerleştiriyoruz. Ben büyük diktörgen borcam kullandım. Ortalama 2,5 yufkayı için aynı işlemi yaptıktan sonra arasına fındık serpiyoruz ama bol miktarda. Bu arada ıslattığımız yufkalara kepçe yardımıyla da sütümüzden döküyoruz tabii. Bir kat araya daha fıztık ve fındık koyarak 6 güllac yufkamızı da kullanıyoruz. Sütümüzün kalan kısmını da malzememizin üszerine döktükten sonra sütün çekmesini biraz bekliyoruz. Son olarak da kalan iç malzemelerle ve nar taneleriyle üzerini süslüyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder