24 Mart 2010 Çarşamba

Güveçte kuru fasulye

6 kişilik

malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye

4 çorba kaşığı tereyağı

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 çorba kaşığı salça

Tuz

Üzerine:

Domates


Kuru fasulyeyi geceden ıslatıp, ertesi gün bol suda 15 dakika haşlayalım. (Eğer isterseniz ıslatmadan düdüklü tencerede de haşlayabilirsiniz.) Üzerine 1 su bardağı soğuk su ekleyelim. Ocağı kapatarak, 3-4 saat bekletelim. Bir tencerede tereyağını eritelim. 1 adet soğanı incecik doğrayarak, tencerede 5 dakika kavuralım. Biberleri halka halka doğrayıp, yağa ekleyip, salçayı da katalım. 4-5 su bardağı su koyup, karıştıralım. Bir taşım kaynatalım. Kaynadıktan sonra, fasulyeyi güveç kaplarına koyalım. Domatesleri yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üzerine koyalım (fasulyelerin kurumaması için). Orta ısılı fırında fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder