21 Mart 2010 Pazar

Kalbura Bastı oktay ustanın tarifi



Malzemeler:
4 Su bardağı un
200 gr. tereyağı
Yarım çay b. zeytinyağı
1 su b. pudra şekeri
2 çorba k. yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
Şerbeti için:
4 su b.su
1 kg. toz şeker
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine tereyağı,zeytinyağı,pudra şekeri,yoğurt,1 adet yumurta,1 paket kabartma tozu ilave edip tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.Rendenin küçük tarafıyla hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle açın.Hamurun içine ceviz koyup kapatın. Bu şekilde hamurları fırın tepsisine alın.Öncden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 4 su bardağı su ve 1 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Kalbura bastıyı fırından çıkarttıktan sonra üzerine şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin. (Kaynak: Resim ve Yazı Oktayustam.com Sitesinden Alıntıdır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder