Geçen gün alel acele misafirime yapıp,bir okadarda acele resmini çektiğim tatlım.Etimek tatlısını bir çoğunuz biliyorsunuz,bazınız sade şurup döküyorsunuz.Bende diğer bazıları gibi karamelli şurubu daha çok seviyorum.Onu nasıl mı yapıyorum?işte böyle;
Malzemeler:1 paket tuzsuz etimek,
bildiğiniz herhangi bir krema
1 paket krem şanti
Şurup için:
2 su bardağı şeker,
” ” ” su ve biraz limon suyu
Yapılışı:
etimekleri bir tepsiye dizin.diğer tarafta şurup için ayırdığımız şekerin bir bardağını tavaya alıp kısık ateşte eriyene ve rengi kahverengi oluncaya kadar karıştırın.içine kalan şekeri ve suyu ilave edin.şeker katılaştı diye endişelenmeyin.şurup kaynadıkça o eriyecektir.inmeye yakın biraz limon sıkın.sıcak sıcak etimeklerin üstüne dökün.biraz ılındıktan sonra üzerine kremasını dökün.1.5 çay bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyide üzerine yayın.arzuya göre h.cevizi veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun dostlar