5 Mart 2010 Cuma

***MANDALİNALI RULO YAŞ PASTA***

Günler birbirini takip edemediğim bir hızla kovalıyor.Bir hafta bitti derken diğeri başlayıp bitiyor.Kızıltepe'ye gelerek,geniş eş dost,akraba çevresini sıfırlayıp tek ailemden oluşan küçük bir dünyaya sahip olduk.Sadece biz varız sanki dünyada.Bu durumdan biraz hoşlanmıyorda değilim hani.Akşam beraber oturmalar,yemekle beraber uzayıp giden derin aile sohbetlerimiz bizi birbirimize biraz daha yakınlaştırdı sanki...

Çocuklarıma daha çok zaman ayırdığımı farkettim.Üç numaraya öğrettiğim namaz surelerinin tekrarlarını yaptırırken kızımın çaktırmadan dualara epeyce aşina olduğunu da.Kızıma Ayetel kursi-yi öğretmiştim ilk,şimdi inşirah suresindeyiz.Öndeki iki tane eksik dişiyle s-z gibi harfleri biraz zorlanarak çıkarması gözlerimi yaşartıyor.Ayetlerini bu küçük ve temiz ağızlardan dinlemek, "Bu ne büyük bir mutluluk Allahım" ....

Okuma yazmaya da geçtik bu arada.Bir anne olarak kızımda hiç uğraşmadım,hiç zorlanmadım diyebilirim Elhamdulillah.Çocuk sayınız arttıkça Allah omuzlarınızdaki yükü hafifletiyor sanki."Gerçekten her zorlukla beraber,mutlaka bir kolaylık vardır...İnşirah (6.ayet)"(Burada duracağım çünkü  bu konunun çok uzayacağını farkettim:))
Daha önce hazır kekle yaptığım ve bana göre fiyaskoyla sonuçlanan mandalinalı pastanın ardından,bu pastam evde büyük beğeni aldı.hiç bir renklendiriciye yer vermedim.Doğal tadı ve görüntüsü ve bir o kadarda hafif oluşuyla tekrar tekrar yapılacak kışa özgü bir yaş pasta tarifi daha.Yine kendi ölçülerim ve tarifimle sunuyorum;

PANDİSPANYA MALZEMELERİ
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu

MANDALİNA SOSU İÇİN
6 orta boy mandalina
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

MANDALİNALI KREMANIN HAZIRLANIŞI
*Önce mandalinaları 1 bardak su ile robottan geçirin
*İçine şekerinide katıp 15 dakika kadar pişirin.
*1 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı içine yavaşça ilave edin,2-3 dakika kadar daha pişirin.Altını kapatıp soğumaya bırakın.

PANDİSPANYANIN YAPILIŞI


*Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın
*Sarılarını şekerle beraber bir kapta,beyazlarıda ayrı bir kapta iyice çırpın
*Çırptığınız şeker ve yumurta sarısını yavaşça beyazın üzerine dökün hafif karıştırın.
*Un ve kabartma tozunuda katıp sadece karışana kadar çırpın.
*Kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dökün 200 derecelik fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
*Fırından çıkardığınız keki bir örtü üzerine ters çevirip,üzerine nemli bir bez örtün.
*15 dakika sonra keki kağıdından ayırın.
*kekin üzerine soğuyan mandalina kremasını sürün ve hafifçe rulo yapın.
*Üzerine1 su bardağı sütle çırpılmış bir paket krem şantiyi yayın.
*pastayı en az 2 saat dolapta bekletin.
Pastamda hiç yağ olmadığını farkettiniz mi?
Diğer yaş pastalara BURADAN bakabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder