28 Mart 2010 Pazar

PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ

Malzemeler
3 adet yufka
Harcı İçin
4 adet patates (haşlanıp rendelenecek)
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
istege bağlı miktarda ufalanmış beyaz peynir
125 gr tereyağı (eritilip ılınmış)
Üzerine
ufak parçalarda tereyağı
kaşar peynir rendesi
pul biber
Patatesleri haşlayıp rendeledim üzerine peyniri ekledim yumurtaları kırdım sütü ve tereyağını ekleyip karıştırdım. her yufkanın arasına bu harçtan sürüp üç kat yufkayı rulo yaptım streçe sarıp 15 dakika buzlukta beklettm sonra dilimleyip her dilimin üzerine tereyağı kaşar ve pulbiber ekleyip 190 derecede pişirdim. Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder