28 Mart 2010 Pazar

ŞEFTALİLİ TART TARİFİ

Malzemeler:

Hamur için: 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1,5 çay pardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar un

Krema için: 2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı şeker, yumurta sarısı, 2,5 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya

Üzeri için: 5 adet şeftali, 1 yemek kaşığı şeker, yarım çay bardağı su

Yapılışı: Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurun ve sert olmayan bir hamur yapın. 26 cm'lik kelepçeli kalıbın tabanını ve kenarlarını yağlayın. Kenarlarda yükseklik oluşturarak hamuru kalıba yerleştirin. Hatice'nin tavsiyesi: çatalla hamurun üzerine çizikler atın ki kabarmasını önleyin. Isınmış fırında üzerine yağlı kağıt ile öterek bir 10 dakika pişirin. 10 dakika da üzeri açık pişirin ki üzeri hafif kızarsın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.


Gelelim şeftalilere. Şeftalilerin kabuklarını soyup, dilimleyip, üzerine çeker serperek bir tavada kapağı kapatarak kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi şeftalilerin sertliğine göre değişir. Siz şeftalilerin yumuşaklığını arada kontrol edin. Şeftaliler yumuşadıktan sonra soumaya bırakın.


Krema malzemelerini vanilya hariç karıştırıp, kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilya ekleyip mikserle çırpın. Krema soğuduktan sonra kekin üzerine dökün. En üstüne de şeftalileri sıralayın. Buzdolabına koyarak soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder