2 Mart 2010 Salı

Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler }
2 su bardagi kuru fasulye (Haslanmis)
Yarim kangal hindi sucuk
3 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi biber salçasi
2 adet sogan
1 yemek kasigi tuzot

Garnitür için:
2 su bardagi pirinç
2 yemek kasigi susam
2 yemek kasigi tuzot
3 yemek kasigi tereyagi

Yapilis Tarifi
Kuru fasulyeyi ılık suda akşamdan ıslatın. Sabah hafif haşlayıp süzün. Sucuğu 1 cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı ince kıyın. Tereyağında pembe kavurun. Fasulyeleri üzerine yayın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzotu ekleyip servis yapın.

Pilavi için:
Pirinci tuzlu kaynar suda bekletip yikayin. Tereyagini tencerede kizdirip susami ilave edin. Kavrulunca pirinci ekleyin. Tuzot ve 3 su bardagi kaynar su ilave edip suyunu çekinceye kadar pisirin. Dinlendirip sucuklu kuru fasulye ile servis yapin.
eyip yumusayincaya kadar pisirin. Tuzotu ekleyip servis yapin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder