12 Mart 2010 Cuma

TAHİNLİ CEVİZLİ KEK

Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2 yumurta
4 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üstü: 5 kaşık tahin, 3 kaşık şeker
Yapılışı: Şeker, yumurta, süt ve sıvı yağ iyice çırpılır. İçine tahin, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edildikten sonra tahin ve ceviz de eklenir. Hafif yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine tahin-şeker karışımı dökülür. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder