10 Mart 2010 Çarşamba

TARÇINLI FINDIKLI KURABİYE


Malzemeler
-1 paket oda sıcaklığında margarin
-1 su bardağı toz şeker
-3 yumurta sarısı(beyazı üzeri için)
-1 paket vanilya
-1 paket hamur kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 su bardağı iri kıyılmış fındık(yarısı içine, yarısı üzeri için)
-aldığı kadar un
1/2 su bardağı fındık ayrılarak, diğer bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parça alınarak yuvarlanır ve biraz bastırılarak yassı hale getirilir. Önce yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılarak tepsiye dizilir. 170 derece hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder