10 Mart 2010 Çarşamba

TOMBALA KURABİYE


TOMBALA KURABİYE


Malzemeler:

125 gram tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı pekmez
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
3.5 su bardağı un( bu oran değişebilir bazen 3 su bardağı da yeterli olabilir dikkat edin )
Arzu edilirse tarçın,çekilmiş ceviz içi,fındık içi

ÜST SÜSLEME İÇİN GLAZÜR

1 yumurta akı
1 çay bardağı pudra şekeri
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:


Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve şekeri iyice karıştırıyoruz.Yumurta,pekmez ve diğer malzemeleri ilave edip hamur haline getiriyoruz.Hamuru buzdolabı poşetine yada strech filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Ardından dinlenmiş hamuru tezgah üstünde 1 cm. kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla şekillendirip,önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz.

O pişerken biz glazürü hazırlayalım.1 yumurta akını bir fiske tuz ile iyice çırpıyoruz.Koyu bir kıvama gelince azar azar pudra şekeri ilave ediyoruz .İyice koyulaşıyor.Ardından bir iki damla limon damlatarak saha sonra beyaz glazürümüzün sararmasını engellemiş oluyoruz.

Fırından çıkan kurabiyeler iyice soğudukları zaman glazürle tombala rakamları yazıyoruz üzerlerine ve ister fırının en düşük derecesinde 5 ile 7 dakika kurutabilir,ister yine tepside serin bir yerde kurumalarını sağlayabiliriz.

Kurabiyeler kuruduktan sonra servise hazır hale gelmişlerdir.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder