5 Mart 2010 Cuma

Nohutlu börek

2,5 su bardağı haşlanmış nohut

4 adet yufka

3 yumurta

1 paket Orkide margarin

2 su bardağı süt

1 adet soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber


Önce nohutu haşlayıp süzelim ve iyice ezelim. Tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve soğanı ilave edip iyice karıştıralım. Margarini eritip 1 adet yumurta ve sütle karıştıralım. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı kenarlarından artacak şekilde yayalım. Üzerine küçük parçalara bölünmüş yarım yufka yerleştirelim ve sütlü karışımı gezdirelim. Hazırladığımız nohutlu iç malzemeyi yufkaların üzerine yayalım. Kalan yufkaları aynı yöntemle tepsiye yerleştirelim. Son olarak tepsinin kenarlarında kalan yufkayı böreğin üzerine kapatalım. Kalan sosu üzerine gezdirerek dökelim. 2 yumurtayı çırpıp böreğin üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirelim. İstediğiniz şekilde keserek ve maydanoz ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder